IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 De vertrekken van Augustus

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
Ga naar pagina : Vorige  1, 2, 3, 4
AuteurBericht
Augustus

avatar

Aantal berichten : 192
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   zo nov 19 2017, 22:39

Augustus zat op zijn stoel op het balkon en leunde met zijn armen op de balustrade. Hij liet zijn hoofd op zijn armen rusten en genoot van de ondergaande zon. De laatste dagen had hij veel in zijn vertrekken doorgebracht. Zeker na het vertrek van Iwan en alles wat er gebeurd was tussen hem en Eddard, had hij even tijd nodig om alles op een rijtje te zetten voor zichzelf. Nog steeds lag hij 's nachts wakker, al voelde het dat het weer iets beter met hem ging. Hij had zo'n verschrikkelijke paniek aanvallen gehad de eerste nacht na zijn bezoek aan de klerk dat hij had besloten om zijn opgekropte gevoelens - die hij onmogelijk vocaal kon uiten - op te schrijven en deze bij de klerk af te leveren. Hij had het gelukkig ongezien op het bureau van de jongeman neer kunnen leggen - als hij het persoonlijk had moeten geven, wist hij niet of hij dat had kunnen doen. Nadat hij zijn woorden op papier had kunnen zetten, was de rust weer redelijk teruggekeerd in Augustus zijn hoofd. Toen er plots op de deur geklopt werd, keek hij op en verliet zijn plekje op het balkon, om naar de deur te lopen en deze open te doen. Alsof Eddard het had aangevoeld dat Augustus over hem dacht. 'Eddard, hé. Kom binnen.' Augustus stapte opzij zodat Eddard zijn vertrekken binnen kon lopen en glimlachte naar hem.
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Eddard

avatar

Aantal berichten : 154
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   zo nov 19 2017, 23:04

Eddard had zijn adem ingehouden terwijl hij wachtte tot er open werd gedaan. Hij had vlug naar de wachters gekeken, maar had ze niet herkend, wat hem ergens gerust stelde en ergens nerveuzer maakte. Toch zou het er niet heel raar uit zien dat een klerk een prins kwam bezoeken met een stapel documenten? Terwijl hij zijn uniform nog eens recht trok en snel zijn leesglazen van zijn neus haalde werd de deur al voor hem open gedaan. Met een glimlach stapte Ed langs Augustus heen en keek hij de prins aan. 'Ik was op weg naar de vergadering toen bleek dat ie verzet was naar morgen. En toen was ik hier toch in de buurt dat ik dacht dat ik wel even langs kon komen, ook al is het laat.' Met een beginnende grijns hield hij zijn papieren die hij bij had voor officiële zaken op, maar liet ze al snel weer naast zijn lichaam zakken. 'Hopelijk stoor ik niet.' Zijn blik gleed kort de ruimte door om te zien waar Augustus mee bezig was geweest, maar toen hij zichzelf betrapte op zijn nieuwsgierigheid keek hij vlug de man weer aan en wachtte op zijn reactie.
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Augustus

avatar

Aantal berichten : 192
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   zo nov 19 2017, 23:16

Augustus sloot de deur achter Eddard en liep eveneens zijn eigen vertrekken in. 'Ja, natuurlijk. Je bent altijd welkom hier.' verzekerde Augustus hem. Het viel hem op dat hij een stuk minder zenuwachtig was dan hij dacht. In zijn hoofd speelde - zoals gewoonlijk - de meest gênante en miserabele scenario's zich af als hij zich bedacht hoe zijn eerstvolgende ontmoeting met Eddard eruit zou zien. Gelukkig viel het in de realiteit allemaal erg mee. Augustus maakte zichzelf gewoon nerveus voor niets. 'Nee, nee natuurlijk niet! Ik was de zonsondergang aan het bekijken en aan het genieten van het weer buiten.' biechtte hij op en liep richting de deuren die naar het balkon toe leidde. 'Hoe gaat het met je? Vast nog steeds erg druk met alle vergaderingen?' Voor zover Augustus wist was Ed altijd hard aan het werk, iets wat de prins zeker bewonderde in de klerk. Het was een goede eigenschap, ambitieus zijn. 'Hier leg je spullen maar neer hoor.' Augustus maakte wat plaats vrij op zijn eigen volle bureau en draaide zich terug naar Ed. 'Kan ik je misschien iets te drinken aanbieden?'
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Eddard

avatar

Aantal berichten : 154
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   ma nov 20 2017, 12:52

Eddard keek met een glimlach naar het balkon. 'De zonsondergang?' Het enige moment waarop hij nog echt buiten was geweest was met Kain. Zijn moeder probeerde hem steeds buiten te krijgen om bij de huifkar iets te eten of thee te drinken, maar hij kon nooit ver weg zijn van het paleis. Zijn overste had iedere klerk zowat op constante paraatheid gezet. 'Het gaat goed. Het is inderdaad druk, maar ik mag niet klagen.' Inmiddels was hij gewend aan de hectiek van de vergaderingen nu ze al een tijd lang plaats vonden. Bovendien vond hij het wel wat dat zijn schema nu een stuk minder rigide was. Helaas kon hij zo wel minder tijd aan zijn familie beloven. En eerlijk gezegd was hij ook niet blij als hij plots uit zijn bed werd gehaald als hij dacht een ochtend in te kunnen slapen. Met een glimlach legde hij zijn stapel papieren aan de kant en knikte vervolgens naar Augustus. 'Een aanbod voor wat wijn zou ik niet af kunnen slaan.' Zijn oog was gevallen op een stapel boeken op het bureau van de prins en benieuwd probeerde hij de titels op de ruggen te lezen. 'Hoe gaat het met Tobias? Renee heb ik al een paar dagen niet gezien, maar ik ga er maar van uit dat dat een goed teken is.'
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Augustus

avatar

Aantal berichten : 192
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   zo nov 26 2017, 19:15

Augustus knikte. 'De kleuren zijn prachtig.' De zonsondergang gaf hem altijd inspiratie. Dat was dan ook altijd het beste moment om poëzie te schrijven - of om te schrijven in het algemeen. Hij had ooit aan zijn moeder vertelt dat de zonsondergang zijn favoriete moment van de dag was. Toen hij enkele weken daarna jarig was, had hij een prachtig schilderij gekregen van de meest kleurrijke zonsondergang die hij ooit had gezien. Tot de dag van vandaag hing deze in zijn vertrekken. 'Ik geef je geen ongelijk, het zal vast beter zijn dan alleen maar rondhangen en niets te doen hebben.' Dat waren de dagen waar Augustus het meeste een hekel aan had: de dagen dat hij niets kon bedenken om te doen. Als hij geen taken had én geen inspiratie om te schrijven. Dat waren de dagen dat hij zich werkelijk verveelde. Bij de woorden van Eddard, verliet Augustus het balkon en pakte hij de kruik wijn van één van de tafeltjes af, om twee glazen in te schenken. 'Het gaat steeds beter met Tobias. Zijn lichaam heeft veel te verduren gekregen de afgelopen maanden, maar hij herwint elke dag weer wat meer kracht.' vertelde Augustus met een glimlach en overhandigde de mok met wijn aan. Zelf pakte hij nog een stoel die hij verplaatste naar het balkon, zodat ze daar beiden plaats konden nemen.
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Eddard

avatar

Aantal berichten : 154
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   di nov 28 2017, 12:26

Eddard glimlachte toen Augustus stelde dat de kleuren van de zonsondergang hem zo aanspraken. De man moest er vast al vaak over nagedacht hebben, over geschreven hebben. Als vanzelf schoot zijn hand naar zijn borstzak waar hij de verzen van Augustus in had gestopt. Ed had geweten dat de prins geïnteresseerd was in literatuur en poëzie en dat hij zelf ook wel eens schreef, maar hij leek zo terughoudend als hij sprak dat Ed dit niet verwacht had van Augustus. Om zichzelf af te leiden van zijn gedachten pakte hij één van de boeken op en bladerde er kort door heen. 'Ach, niets te doen hebben, dat is ook maar relatief.' Hij zou maar al te graag een dag niets doen en dan was zijn werk nog niet eens het slechtste of zwaarste. Ed was naar de balustrade van het balkon gelopen en steunde er met beide armen op om van het uitzicht te genieten. 'Dat klinkt als een goede vooruitgang.' Glimlachend pakte hij de wijn aan en nam plaats op één van de stoelen, maar slechts op het puntje. Misschien was de wijn wel goed voor zijn zenuwen. 'Ik kan niet wachten om weer oom te worden,' probeerde hij glimlachend maar het gesprek op gang te houden.
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   

Terug naar boven Go down
 
De vertrekken van Augustus
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 4 van 4Ga naar pagina : Vorige  1, 2, 3, 4
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Nominatieronde augustus 2016

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
 :: Het RPG :: Het Westen :: Evenfall-
Ga naar: