IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 De vertrekken van Augustus

Ga naar beneden 
Ga naar pagina : 1, 2, 3, 4  Volgende
AuteurBericht
Augustus

avatar

Aantal berichten : 195
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: De vertrekken van Augustus   di aug 08 2017, 12:30

-
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Augustus

avatar

Aantal berichten : 195
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   di aug 08 2017, 12:32

Augustus had met Eddard afgesproken om vandaag naar de Volksuniversiteit te gaan in de stad. Hij had zijn moeder ingelicht over zijn uitstapje, zodat ze niet zouden schrikken als ze hem ineens nergens konden vinden. Hij keek ernaar uit om de stad in te gaan vandaag, zeker omdat hij hoopte nieuwe boeken te kunnen vinden die hij zou kunnen gebruiken voor zijn studie. Augustus was zich er akelig van bewust dat hij snel een oplossing zou moeten vinden voordat het te laat was. Nu was hij dan ook weer diep verzonken in een boek. Hij hoopte dit hoofdstuk nog uit te kunnen lezen voordat Eddard er zou zijn. Op welke tijd ze precies hadden afgesproken kon Augustus zich niet meer herinneren: hij zat de laatste tijd met zijn gedachten overal en nergens, wat er nog wel eens voor wilde zorgen dat hij zich hele delen van gesprekken niet meer helder kon herinneren, iets wat hem normaliter nooit zou overkomen. Als er iemand secuur was in dit paleis, was het Augustus wel.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Eddard

avatar

Aantal berichten : 227
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   di aug 08 2017, 13:15

Eddard was die ochtend erg enthousiast aan het werk gegaan. Een paar dagen daar voor was hij Augustus weer tegen gekomen in bibliotheek en hadden ze besproken om dus vandaag de bibliotheek van de vrije universiteit op te gaan zoeken. Het liefst was hij meteen die dag gegaan, maar het vergde natuurlijk wel wat voorbereiding. Ed moest zelf zorgen dat zijn werk gedaan was zodat hij een paar uur eerder van zijn taken verlost kon zijn om de prins mee te nemen. Hij wist inmiddels dat de koning de prinsen had verteld dat ze nu mochten gaan en staan waar ze wilden - Iwan had het hem erg enthousiast mede gedeeld en toen zijn grootse Noordelijke plannen met hem besproken om om tips te vragen - maar hij vond het toch verstandig een wachter te regelen. Onderweg met zijn familie had Ed wel geleerd om te vechten. Uit verveling sparde hij vaak met Liam. Toch vertrouwde hij zichzelf niet genoeg om de prins zonder escort het paleis mee uit te nemen. Hij zou ontslagen worden, wellicht gevangen gezet én bovendien zou hij het zichzelf nooit vergeven als Augustus iets overkwam. Gelukkig kende hij een wachter die hem nog wat te goed was. Buiten adem kwam hij eindelijk aan bij de vertrekken van Augustus en werd al snel binnen gelaten. 'Sorry, ik ben zó laat! Maar er kwamen brieven binnen en wel-' Hij merkte dat Gus verdiept was in een boek. Die zou nooit gemerkt hebben dat hij te laat was. 'Ben je klaar om te gaan?' vroeg hij met een grote glimlach.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Augustus

avatar

Aantal berichten : 195
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   di aug 08 2017, 13:34

Augustus keek op toen de deur van zijn vertrekken werden geopend en Eddard verscheen. Hij pakte zijn boekenlegger, die hij op de regel legde van de bladzijde waar hij was geëindigd en stond op van zijn stoel. 'Het is oké, ik was ook nog druk bezig.' verzekerde hij Eddard en pakte zijn schoudertas, waar hij mogelijke boeken in mee kon nemen om ze in het paleis te lezen. 'Ik ben er zeker klaar voor.' Hij keek er erg naar uit om weer eens Evenfall in te gaan zonder extra wachters en nog tien anderen die allen een paar ogen op hem gericht hadden. Daarbij ging hij naar een plek met boeken - iets wat Augustus altijd erg enthousiast maakte. 'Ik wilde je trouwens nog bedanken voor het boek dat je voor me had meegenomen uit de archieven.' zei hij, met een kleine glimlach, terwijl hij de vertrekken uitliep. 'Het is een erg interessant boek.' Helaas had hij nog niets gevonden om Tobias écht te kunnen helpen, al stonden er wel wat methodes in om verschillende soorten hoofdpijn te verminderen. Wellicht zou hij Tobias daarmee een dienst kunnen verlenen. 'En ik ben erg benieuwd naar de boeken van de Volksuniversiteit.'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Eddard

avatar

Aantal berichten : 227
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   di aug 08 2017, 13:43

Eddard's glimlach werd enkel breder toen Augustus even enthousiast als hemzelf leek. Bovendien deed de dankbaarheid van de prins hem erg goed. Hij was maar al te blij dat hij met kleine beetjes kon helpen om de prins dichter bij zijn oplossing te krijgen of, misschien nog belangrijker, zijn last iets te verlichten. 'Het was een kleine moeite! Ik bedoel de archieven, daar stuit je soms gewoon op dingen uit het niets.' Hij volgde Augustus de vertrekken uit en knikte opgewonden. Hij herinnerde zich nog goed de volle dag die hij daar gespendeerd had, verbaasd door de rijkdom aan boeken die hij daar had gevonden. 'Ik- Ik wilde je trouwens vragen of je me misschien iets meer kon vertellen over Tobias' ziekte. Ik weet dat het niet fijn is, maar ik zou heel graag je willen helpen met het zoeken van hulpvolle boeken. En wel- ik weet dat hoofdpijn niet echt precies beschrijft wat er mis is en je hebt zelf vast al zo veel ziektes af kunnen strepen van de lijst van mogelijkheden. Het zou een stuk efficiënter zijn als ik wist waar ik naar moest zoeken.' Ed keek afwachtend naar Augustus. Hij wilde hem absoluut niet een naar gevoel laten hebben, maar hij begreep ook vast dat het zou helpen dit te weten.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Augustus

avatar

Aantal berichten : 195
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   di aug 08 2017, 14:10

Augustus had zijn handen in de zakken van zijn broek gestopt en keek Eddard aan. Hij praatte inderdaad niet graag over zijn broer's toestand. Ten eerste omdat hij er altijd een naar gevoel van in zijn maag kreeg en ten tweede omdat het altijd als iets heel erg privés aanvoelde. Aan de andere kant wist hij dat Eddard het goed bedoelde en het alleen vroeg omdat hij wilde helpen. Hij twijfelde kort, maar zuchtte uit en keek hem aan. 'Hij- eh...' Augustus beet op de binnenkant van zijn wang. 'Hij heeft inderdaad veel last van hoofdpijn, soms is het erger dan andere dagen. Soms is het zo erg dat hij zijn bed niet uit kan, niet kan eten...' Augustus zijn stem was zacht geworden en hij had zijn blik op de grond gericht. 'Hij is vaak duizelig, zijn oren suizen- en hij heeft de laatste paar weken last van bloedneuzen... al weet ik niet of dat ermee te maken heeft.' Hij was geen geneesheer, dus hij durfde ook geen grote uitspraken te doen over wat er precies aan de hand was. 'De geneesheren weten niet wat het is... Ik weet ook niet precies waar ik naar op zoek moet gaan.' zei hij eerlijk en keek Eddard weer aan.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Eddard

avatar

Aantal berichten : 227
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   di aug 08 2017, 14:28

Eddard en Augustus waren kort gestopt toen de prins over zijn broer begon te vertellen. Met een ernstige blik luisterde haar naar wat Augustus hem vertelde en knikte een paar keer. Toen hij toe gaf niet precies te weten waar hij naar zocht, deed Ed zijn best zo oprecht mogelijk naar hem te glimlachen. Hij legde zijn handen op beide schouders van de man voor hem. 'Nou, nu zitten er tenminste twee boekenwurmen op het spoor. We gaan die boeken verslinden vandaag!' Schaapachtig lachte hij naar de prins. Hij moest vast als een idioot klinken met zijn rare grappen, maar hij wilde gewoon niet dat die bedompte sfeer bleef hangen. Ze verdienden het beiden om een leuke middag te hebben. Of wellicht was het zoeken naar een geneesmiddel voor de doodzieke kroonprins nou geen leuke bezigheid, maar de bibliotheek was een interessant vooruitzicht en Ed dacht dat ze het samen altijd wel gezellig hadden. Ondanks de zware stof zouden ze het dus best aangenaam kunnen maken, hoopte hij maar. Dat was immers wat hij Augustus had beloofd: dat hij hem mee zou nemen op een prettig uitstapje buiten het paleis.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Augustus

avatar

Aantal berichten : 195
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   vr aug 11 2017, 10:03

Augustus glimlachte terug en knikte. Hij waardeerde de hulp van Eddard enorm, al vond hij dat lastig om in woorden uit te drukken. Al die tijd had hij het gevoel gehad alsof de missie om een antwoord te vinden op de vragen, alleen op zijn schouders lag. Het was fijn om te weten dat er iemand met hem meezocht en dat er iemand was die er ook moeite voor wilde doen. Soms frustreerde het hem enorm dat de rest van de familie niets deed om een geneesmiddel voor Tobias te vinden. Misschien was het daarom juist dat hij er zo hard voor wilde werken. 'Ik ben al zo lang niet meer in de stad geweest.' gaf Augustus toe, terwijl ze richting de uitgang van het paleis liepen. 'Ondanks dat we nu vrij zijn om te gaan waar we willen.' Vroeger had hij altijd gedacht dat hij meteen zou vertrekken als hij de kans kreeg, maar door de jaren heen was hij er zo aan gewend geraakt dat hij altijd in het paleis was, dat het hem niet zoveel meer deerde. Hij had een prima leven hier, hij had alles wat hij nodig had en wat hij zich maar kon wensen. 'Waar ligt de volksuniversiteit precies?'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Eddard

avatar

Aantal berichten : 227
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   vr aug 11 2017, 10:43

Eddard wist niet goed hoe hij de stilte van Augustus moest interpreteren. Ongemakkelijk slikte hij zijn volgende grappen maar voor even in. Het zag er niet naar uit dat de prins erg open stond voor zijn jolige gedrag. 'Echt? Maar vind je het dan niet fijn om Evenfall in te gaan? Er is zo veel te zien! Ik vond Lorath altijd al groot, maar in vergelijking met dit hier-' Ed voelde dat hij weer iets te enthousiast was en hield de rest met een kleine glimlach in. 'Weet je de bidplaats voor de Moeder tussen de grote markt en het kanaal? Daar waar de kraampjes met de bidkralen altijd staan? Als je daar drie keer een hoek om steekt is er ineens de universiteit. Het is een oud pand dat voorheen werd gebruikt als ziekenboeg geleid door een groep radicale septa's, maar die zijn al lentes geleden vertrokken en de volksuniversiteit heeft het maar in beslag genomen.' De laatste keer dat Ed er was had hij een medewerker ernstig lastig gevallen met al zijn vragen. Hij was echter zo nieuwsgierig geweest naar hoe het in elkaar zat en wie er dan in geïnvesteerd had en hoe de beslissingen gemaakt werden. Langzaamaan bereikten ze de poorten van het paleis en keek Ed ongeduldig om hen heen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Augustus

avatar

Aantal berichten : 195
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   vr aug 11 2017, 14:00

Augustus knikte wederom. 'We kunnen wel door de stad lopen, ik loop altijd graag langs de markt en het wandelpad langs de rivier is prachtig.' Hij kon zich nog wel herinneren dat hij vroeger met zijn broers en moeder langs de rivier wandelde. Aan het einde van het pad stonden altijd een aantal kraampjes waar ze heerlijke zoetigheden verkochten. De bramen gebakjes waren Augustus zijn favoriet en als die er niet waren, nam hij altijd de sponscake met room en frambozen erop. De herinnering liet hem glimlachen. 'Als je wilt kan ik je meenemen naar de rivier, ik weet nog wel een plek waar ze de meest heerlijke lekkernijen van heel Evenfall hebben.' Hij moest zichzelf ook een beetje plezier gunnen, dat zou hem vast meer goed doen dan nog verder de boeken in duiken. 'Ah, ja- volgens mij weet ik wel waar dat is. Al moet ik eerlijk toegeven dat mijn kennis over de straten van Evenfall de laatste tijd niet erg is toegenomen.' Het was best triest dat hij zijn hele leven al in de hoofdstad woonde, maar hij de keren dat hij Evenfall echt had verkend, op twee handen kon tellen. Toen Eddard bleef staan, fronste Augustus. 'Is er iets?'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Eddard

avatar

Aantal berichten : 227
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   vr aug 11 2017, 14:30

Ed luisterde met en glimlach naar de beschrijvingen van Augustus. Het klonk heerlijk en hij dacht niet hij ooit eerder langs de rivier was geweest. Meestal dook hij de nauwe straatjes in of zocht hij de volle kroegen op. Hij vond het heerlijk om zichzelf te omringen met allerlei onbekende gezichten. 'En ik dacht dat ik jou de stad kon laten zien, maar ik geloof dat je veel betere plekken weet.' Ed glimlachte naar Augustus toen ze net voor de poorten stonden en hij de andere man staande hield. 'Het is-' Zelfbewust krabde hij aan zijn achterhoofd en keek nog eens links en rechts of Kain er al was. 'Ik weet dat jullie nu gewoon mogen gaan en staan waar jullie willen, maar- maar het is nog steeds niet veilig overal voor een prins.' Hij hield snel zijn handen in een verontschuldigend gebaar op. 'Ik zeg niet dat je niet alleen op pad kunt, maar de volksuniversiteit- Er zijn daar mensen die erg kritisch zijn over de adel. Het zal onwaarschijnlijk zijn dat ze je herkennen, maar ik wil gewoon niet her risico nemen dat er iets gebeurt met je. Ik bedoel ik kan zelf ook aardig een potje vechten, maar ik ben niet voor niets afgekeurd bij het leger!' Ed grijnsde wat ongemakkelijk, maar babbelde nog verder. 'En het is een aardige wachter die ik bovendien al eens bij de volksuniversiteit heb gezien. Hij weet er meer over dan ik. En ik heb hem me ook nog laten beloven dat hij niet zijn wachtersuniform zou dragen, dus-' Afwachtend keek Ed naar de prins.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Kain

avatar

Aantal berichten : 148
Registratiedatum : 12-04-16

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   vr aug 11 2017, 22:36

Met zijn handen diep in zijn zakken liep Kain richting de plaats die hij en Ed hadden afgesproken. De man had gelijk gehad dat Kain bij hem in het krijt stond en dus had hij ook niet kunnen weigeren om deel te nemen aan het plan wat Ed had. Zo liep hij dus in zijn vrijetijdskleding - wat hem eindelijk eens goed paste, in tegenstelling tot zijn uniform - en met een kaak die al twee dagen niet geschoren was richting het afgesproken punt. Hij wilde er overtuigd uit zien als burger en daarnaast wilde hij Ed ook niet teleurstellen en zijn plannen dwarsbomen. Echter begon er een ongerust gevoel in zijn borst te ontstaan toen hij plotseling de prins naast Eddard zag staan, maar hij liet niets in zijn gezicht verraden. Een prins erbij was níét het plan. Wie zou er een probleem hebben als er iets met de prins gebeurd? Juist, dat was Kain. Eenmaal bij de twee mannen knikte hij kort naar de twee mannen, in plaats van de buiging die hij hoorde te maken. 'Klerk. Prins.' Nadat hij ze allebei even had aangekeken, gebaarde hij richting de universiteit. 'Laten we maar gaan. Jullie twee trekken teveel aandacht hier.' Hij keek om zich heen, terwijl hij onbewust klopte op de plekken waar hij zijn messen en dolken had verstopt.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Augustus

avatar

Aantal berichten : 195
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   za aug 12 2017, 02:27

'Mijn moeder nam ons vroeger vaak mee de stad in. En gelukkig heb ik een goed geheugen.' lachte Augustus. Hij kon zich al zijn favoriete plekken in de stad nog goed herinneren. 'En ik deel ze graag met je.' Hij was nieuwsgierig naar wat Eddard van de wandeling zou vinden. Voor hem was het nog steeds één van zijn favorieten, maar misschien kwam dat ook omdat er mooie herinneringen aan vast zaten. Nu hij er aan dacht, zou hij zijn moeder ook weer eens mee moeten nemen, ze kon de buitenlucht vast ook wel waarderen. Augustus moest zacht lachen toen hij hoorde dat Eddard een wachter had geregeld om met hen mee te gaan. Ergens had hij gehoopt dat hij gewoon samen met Eddard op pad zou kunnen, gewoon als twee vrienden die naar de Volksuniversiteit gingen en niet als een prins, maar hij waardeerde de bezorgdheid van Ed. 'Het is oké, ik wil het niet op je geweten hebben dat je ontslagen wordt omdat mij iets overkomt.' grinnikte hij. 'Maar ik verzeker je dat ze niet aan me kunnen zien dat ik een prins ben- ik bedoel, kijk naar me.' De simpele, ietwat versleten kleding en zijn vermoeide gelaat schreeuwde nou niet bepaald prins uit. Toen hij een derde persoon aanzag komen lopen, realiseerde hij al snel dat de wachter die Eddard had gevraagd, dezelfde wachter was als degene waar hij een nogal ongemakkelijk gesprek mee had gehad eerder in de week. Augustus besloot het echter niet te laten merken en glimlachte naar de jongeman. 'Kain.' zei hij toen de wachter hem begroette met een afstandelijke "prins". Blijkbaar was hij het ook nog niet vergeten.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Eddard

avatar

Aantal berichten : 227
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   za aug 12 2017, 10:37

Eddard voelde dat de last van zijn schouders viel toen Augustus aan gaf dat hij het niet erg vond dat hij een wachter mee had gevraagd. Hij glimlachte en wuifde toen zijn worden weg. 'Het zit m niet in de kleren! Je lach is charmant genoeg om voor een prins aangezien te worden,' grinnikte Ed geamuseerd. Hij begreep nog altijd niet goed waarom Augustus dacht dat hij geen goede prins was of er zo niet uit zag. Wat hem betrof was het tegendeel voornamelijk waar. Hij draaide zich om toen Kain eindelijk bij hen was en moest toen hard lachen. Ed hield zich maar snel in om kort naast de wachter te gaan lopen. 'Ik bedoel je outfit en alles zijn werkelijk ideaal, maar als je ons klerk en prins gaat noemen helpt dat de dekmantel ook niet echt,' fluisterde hij op een vermakelijk toon. Het verbaasde hem niet dat de prins de wachter al bij naam kende, maar het verbaasde hem hoe Kain had gereageerd. 'Bedankt dat je bent gekomen om mij en mijn vriend naar de universiteit te brengen,' probeerde hij nog altijd op zachte toon zodat Augustus het gesprek niet per se hoefde te horen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Kain

avatar

Aantal berichten : 148
Registratiedatum : 12-04-16

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   za aug 12 2017, 12:29

'Ideaal, hè? Je weet mijn ego wel te stimuleren.' Kain grinnikte kort en schudde geamuseerd zijn hoofd. 'Het is niet elke dag dat ik met zo'n roy- interessant gezelschap op de been ben,' zei hij met een scheve grijns. Hij had de woorden van de prins nog vaak overdacht en hij was tot de conclusie gekomen dat hij het goed had bedoeld. Het was ietwat naïef, maar ach, wat kon je van een prins verwachten? 'En charmant ook nog eens. Excuses dat ik niet langs ben gekomen bij je vertrekken, ik wou genoeg vrije tijd hebben om er een lang bezoek van te maken.' Het wilde de gespannen sfeer - die hij zelf veroorzaakt had - wat verlichten. Misschien was het niet de juiste manier, maar ach. 'Dus, wat is de reden van het bezoek?' vroeg hij, waarna hij begon te lopen en ondertussen verder wilde kletsen. Toen hij plotseling twee bevriende wachters hun kant op zag komen, pakte hij de twee mannen bij de rug van hun shirts vast en trok hij ze een andere straat in. 'Geen goed idee om mensen uit het paleis tegen te komen,' mompelde hij zacht.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Augustus

avatar

Aantal berichten : 195
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   za aug 12 2017, 16:15

Augustus wimpelde de woorden van Eddard wat zacht mompelend weg en keek toe hoe de twee smoezend voor hem liepen. Met zijn handen in zijn zakken liep hij achter de twee aan en al snel betrapte hij zichzelf erop dat zijn gedachten aan het afdwalen waren. Augustus was nooit iemand geweest die het makkelijk had gevonden om met jan en alle man een praatje te maken. Vaak vond hij het juist fijn om aan de zijlijn te staan en mensen te observeren. Er waren een aantal mensen met wie hij een goed gesprek kon voeren, omdat ze dezelfde interesses deelden. Vaak schaamde hij zich echter voor zijn poëzie en verhalen om dat met anderen te delen, dus probeerde hij dat gespreksonderwerp altijd een beetje te vermijden. Augustus werd uit zijn eigen droomwereldje getrokken toen hij ineens een straat in werd geduwd door Kain en verbaast keek hij om. Nogmaals, hij waardeerde de bezorgdheid, maar het was niet alsof ze op een geheime missie waren en niet gezien mochten worden. Daarbij was hij nu vrij om te gaan en staan waar hij wilde.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Eddard

avatar

Aantal berichten : 227
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   za aug 12 2017, 17:13

'Ach, met iemand zoals jij is het niet moeilijk.' Eddard probeerde zijn geamuseerde lach enigszins te verbergen, maar slaagde er niet erg in. Hij kon echter zijn oren niet geloven toen Kain over zijn uitnodiging om naar zijn vertrekken te komen begon. Hij wierp vlug een blik over zijn schouder, maar zag dat Augustus maar weinig op leek te merken van het gesprek tussen hem en de wachter. Kort keek hij Kain aan en haalde zijn schouders op. 'Ik dacht dat je voor zoiets wel tijd vrij kon maken, maar ik begrijp dat wachter zijn veel van iemand vergt. Tijd en energie is er vast niet genoeg.' Vervolgens stopte hij zijn handen in de zakken van zijn jas. Ed schrok zich rot toen ze plots een straat ingeduwd werden en verontwaardigd trok hij zijn blouse terug recht. Geërgerd keek hij van Gus naar Kain. 'Zeg, we zijn niet op weg naar een of andere geheime cult. Dat ik je mee heb gevraagd is vooral om- Wel, omdat je de universiteit kent,' besloot Eddard maar. Kain snapte zelf ook wel dat hij er ook was in het geval er wél iets zou gebeuren.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Kain

avatar

Aantal berichten : 148
Registratiedatum : 12-04-16

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   za aug 12 2017, 19:00

Hij kende de universiteit, dat was zeker, maar hóé goed konden de twee mannen enkel naar raden. Hij wilde dus niet dat iedereen zou zien dat hij de volksuniversiteit betrad, laat staan dat hij samen was met een prins en een klerk. Bij de woorden van Eddard trok hij verontwaardigd een wenkbrauw op. 'Ik ken de universiteit inderdaad en daardoor weet ik dat het niet helemaal handig is dat jan en alleman ziet dat je deze betreedt,' zei hij ietwat nors, terwijl hij de blouses los liet en zijn handen als vervuild afveegde aan zijn broek. Mensen moesten niet denken dat hij hun bewaker was, maar hij deed niet erg veel om mensen op andere gedachten te brengen. Hij was de laatste tijd zo in die rol gegroeid. Met een zucht besefte hij dat hij de twee mannen maar gewoon moest laten gaan. 'Gaan jullie maar voorop, ik kom er wel achteraan. Misschien kan ik dan ergens nog wel wat sterke drank scoren,' murmelde hij er zacht achteraan. Hij was er vrij zeker van dat Rei er zou zijn en hem op elk detail zou gaan ondervragen. En als zij dat al niet deed, dan was daar ook nog Escalus. Toen de twee mannen verder leken te lopen, legde hij nog kort zijn hand op de schouder van Augustus. 'Het spijt me... van eerder.'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Augustus

avatar

Aantal berichten : 195
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   zo aug 13 2017, 05:55

Het duurde even voordat Augustus doorhad wat er allemaal gezegd werd. 'Waarom gaan we niet eerst langs de rivier?' opperde hij en keek de twee aan. 'Wellicht dat we daar wat kunnen lunchen, ik weet nog wel wat plekken.' Hij wilde niet dat Kain of Eddard in de problemen zouden raken door hem, dus wellicht kon hij de sfeer wat verlichten door ze eerst mee te nemen op de wandeling langs de rivier. Augustus stopte zijn handen in zijn zakken en begon de steeg in te lopen, op weg naar de rivier, toen hij een hand op zijn schouder voelde. Bij de woorden van Kain keek hij om en knikte. 'Het is oké, ik hoop dat je weet dat ik mijn woorden niet zo bedoelde. Ik weet dat ik bevoorrecht ben met de positie waar ik in geboren ben en het was ook zeker niet mijn bedoeling om te zeggen dat ik het net zo moeilijk heb als anderen, want dat is niet zo en dat weet ik.' Hij wilde niet dat Kain dacht dat Augustus klaagde over het leven wat hij had- al was het wel waar wat hij had gezegd: geld maakt zeker niet gelukkig.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Eddard

avatar

Aantal berichten : 227
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   zo aug 13 2017, 13:21

Eddard snapte niet waar de houding van Kain plots vandaan kwam, maar hij wilde de wachter niet gana ondervragen en op zijn teentjes trappen, dus liet hij het voor wat het was. Als het zo een probleem was hadden ze hem ook wel in de universiteit op kunnen zoeken in plaats van nu door achtergelegen straatjes te moeten gaan lopen. Het voorstel van Augustus leek hem echter een prima alternatief. 'Dat klinkt ideaal! Dan ziet het er ook niet uit alsof we rechtstreeks naar de universiteit gaan.' Hij volgde de prins meer gerust gesteld dan daarvoor. Nieuwsgierig keek hij vanuit zijn ooghoeken naar de twee andere mannen toen ze een onderonsje hadden, maar deed zijn best om de woorden niet te verstaan. Hij hoorde de verontschuldiging en vroeg zich natuurlijk af wat er tussen hen gebeurd was, maar leidde zijn blik terug op de weg.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Kain

avatar

Aantal berichten : 148
Registratiedatum : 12-04-16

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   zo aug 13 2017, 15:39

Kain keek de prins verwonderd aan en wist niet goed wat hij moest zeggen. Hij was maar weinig sprakeloos, maar hij had nu werkelijk geen enkele reactie klaar om er snel uit te gooien. Dus trok hij maar langzaam zijn hand terug en knikte hij dankbaar naar de man. 'Als alle edelen dit zou zeggen én het zouden menen, dan zou Tarth een veel mooier land zijn,' zei hij oprecht, waarna hij weer achter de mannen aan liep. Bij het voorstel om langs de rivier te lopen knikte hij opgelucht. Zo zouden ze nauwelijks iemand tegen komen en als dat gebeurde, dan zouden ze niet weten dat ze richting de rivier gingen. Na een aantal stappen voelde Kain al snel hoe een hoop vragen op zijn lippen brandde. 'Dus, hoe kennen jullie elkaar eigenlijk? Een klerk en een prins lijkt me niet de meest voor de hand liggende combinatie?' babbelde hij verder.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Augustus

avatar

Aantal berichten : 195
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   ma aug 14 2017, 03:07

Het was voor Augustus allang duidelijk dat Kain niet zo'n hoge dunk had van de adel en zijn leden. Hij was er inmiddels aan gewend geraakt, dus deed het hem niet veel meer, maar hij was blij dat hij de jonge man had kunnen overtuigen dat ze niet allemaal slechtgezind waren met het volk. Kort knikte hij en focuste zich vervolgens weer op de weg richting de rivier. Hoewel hij nog steeds wist hoe hij er moest komen, moest Augustus wel opletten dat hij niet het verkeerde steegje in sloeg. Bij de vraag van Kain keek hij op en haalde zijn schouders op. 'We komen elkaar geregeld tegen in het paleis. Eddard werkt voor mijn vader, ik heb hem een paar keer geholpen met wat dingen en andersom.' vertelde hij. Het smoezen wat de twee was hem eerder niet ontgaan, maar hij besloot niet verder te vragen naar hoe of wat: dat waren zijn zaken niet.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Eddard

avatar

Aantal berichten : 227
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   ma aug 14 2017, 10:46

Eddard keek om toen Kain de vraag stelde en liet zijn ogen rusten op Augustus toen hij het antwoord gaf. Op de een of andere manier klonk het erg teleurstellend als hij het zo hoorde. Maar het was vast niet Augustus' bedoeling geweest. 'Bovendien gaan we schoonbroers worden. Mijn zusje is tot haar oren verliefd op Augustus' grote broer,' voegde Eddard er met een grote glimlach aan toe. Hij kon er zo van genieten om Renee te horen praten over Tobias en hij herinnerde zich nog goed toen ze hem kwam vertellen over de verloving. Hij was erg blij voor zijn zuster. Hij kon zich maar moeilijk voorstellen hoe gelukkig en hoe triest ze zich op het moment moest voelen. Eerlijk gezegd wist Ed niet of dit ooit bekend was gemaakt aan het grote publiek, maar het was hem nog nooit gezegd zich er stil over te houden. En wat kon een wachter nou doen met zulke informatie? 'Ik ken Kain van het terras. Hij trapte daar mijn leesglazen kapot,' vertelde hij de prins met een grijns. Het leek hem logisch om Augustus ook te vertellen waar hij de wachter tegen was gekomen. Vooral omdat hij erg nieuwsgierig was naar de uitwisselingen tussen de twee. 'Moet je wel eens op wacht staan bij Augustus' zijn vertrekken, Kain?'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Kain

avatar

Aantal berichten : 148
Registratiedatum : 12-04-16

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   ma aug 14 2017, 11:10

'Dat klinkt... spannend?' grinnikte Kain geamuseerd bij de beschrijving van de prins over zijn en Eds relatie. Bij de woorden over hun broer en zuster knikte Kain begripvol. Hij kende het verhaal van de oudste prins en de zuster van Eddard. Echter had hij nooit de link tussen Ed en Renee gemaakt en met een diepe frons keek hij de klerk dus ook aan. Iedereen had de verhalen gehoord over de vorige koninklijke familie, hoe de huidige koning ze verslagen had en hoe de familie uit elkaar was gevallen. Hoe zijn vader zich lang in het paleis had schuilgehouden, als een lafaard, in plaats van mee te vechten in de strijd. Hij besloot er maar niets van te zeggen. 'Het is een mooi paar,' zei hij oprecht. Hij had Eddards zus vele malen zien lopen door het paleis, maar de kans om Augustus' broer te zien had hij nog niet gehad. Toen Eddard ook beschreef hoe hij Kain kende, keek hij hem met een scheve grijns geamuseerd aan. 'Erg accurate beschrijving,' merkte hij lachend op, waarna hij kort knikte als antwoord op zijn vraag. 'Overdag maar weinig, maar 's nachts word ik vaak op wacht gezet voor de vertrekken van de prinsen. Soms voor de deur, soms ook buiten om de daken en de ramen in de gaten te houden. Een romantische escapade via het balkon zal dus helaas door ons onderschept worden.'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Augustus

avatar

Aantal berichten : 195
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   ma aug 14 2017, 11:51

Augustus had er nog helemaal niet over nagedacht dat hij en Eddard schoonbroers zouden worden zodra Renee en Tobias zouden trouwen. Door alles wat er momenteel gaande was, had hij die conclusie nog niet getrokken. Hij keek Kain aan en knikte toen hij zei dat het een mooi paar was. Augustus was blij dat zijn broer de liefde van zijn leven had gevonden en hij hoopte dan ook dat hij snel het antwoord zou vinden zodat ze nog een lang en gelukkig leven met elkaar konden leiden. Toen Eddard vertelde hoe hij Kain had ontmoet, moest Augustus grinniken. 'Dat klinkt als een goede eerste ontmoeting.' Augustus stopte zijn handen in zijn zakken en luisterde naar de woorden van Kain. 'Dus dat is wat ik 's nachts steeds hoor op mijn dak?' grapte hij - al was hij er even door verbaast dat hij het überhaupt nog in zich had om grapjes te maken.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: De vertrekken van Augustus   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
De vertrekken van Augustus
Terug naar boven 
Pagina 1 van 4Ga naar pagina : 1, 2, 3, 4  Volgende

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
 :: Het RPG :: Het Westen :: Evenfall-
Ga naar: