IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 De Haven

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Max

avatar

Aantal berichten : 16
Registratiedatum : 26-12-15

BerichtOnderwerp: De Haven   zo maa 06 2016, 13:40

-
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Max

avatar

Aantal berichten : 16
Registratiedatum : 26-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De Haven   zo maa 06 2016, 13:45

De delegatie was zojuist aangekomen in Tyrosh en Max had net de laatste kist van het schip af getild. Hij sloeg de zak met zijn eigendommen over zijn schouder heen en liep over de plank het schip af. Het was een lange reis geweest en hij was dan ook al te blij dat hij eigenlijk weer voet kon zetten op het vaste land. Varen was niet zijn favoriete bezigheid, maar Max was niet iemand die zichzelf snel liet kennen. Hij wist dat hij als ambassadeur veel moest reizen en dat veel ook over de zee zou gebeuren. Het was iets wat hij had geaccepteerd door de jaren heen. Het aanzicht van Tyrosh liet een kleine glimlach verschijnen. Het was een lange tijd geleden dat hij voor het laatste in Tarth was geweest, zijn meeste tijd spendeerde hij in Quandaï. Het contact gebeurde meestal per brief en een enkele keer voer hij terug voor een overleg, al gebeurde dat zelden. Nu was hij hier voor een andere reden.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Rei

avatar

Aantal berichten : 48
Registratiedatum : 12-02-16

BerichtOnderwerp: Re: De Haven   di maa 08 2016, 19:35

Reihan had geduldig hun aankomst af zitten wachten in haar kamer onderdeks. Haar meisjes waren één en al gegiebel en ongeduld, maar Rei kon dat niet echt met hen delen. Ze was inmiddels weer geboend en gekleed als een Quandaïse prinses, hoewel ze toch nog echt het zout overal proefde en rook. Het zou nog een aantal weken duren voor haar haar echt weer zo zacht was en haar huid echt weer zo glad als voorheen. Toen eindelijk hun hut leeggehaald werd, ging ze met haar gevolg het schip af en aanschouwde daar Tyrosh. Pas toen ze toe had gezien dat haar spullen zorgvuldig werden behandeld, zocht ze naar haar metgezellen en vond Max al snel. Haar blik gleed kort over zijn voorkomen, maar met een glimlach stapte ze met rinkelende armbanden op hem af. 'Welkom thuis?' Afwachtend keek Rei hem aan, maar draaide zich toen naar de stad. 'Heeft de familie Storm onze aankomst niet mee gekregen? Ik had toch verwacht dat we hier door hen ontvangen zouden worden.' Reihan had al een aantal jaar briefcontact met de prinses, maar blijkbaar was dat ook niet genoeg om hier onthaald te worden in de haven.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Max

avatar

Aantal berichten : 16
Registratiedatum : 26-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De Haven   za maa 12 2016, 10:51

Max hoorde de prinses al van een afstand aankomen. Het gerinkel van haar armbanden was niet te missen. Pas toen ze tegen hem sprak, keek hij haar kant op. 'Het Noorden is nooit echt mijn ding geweest.' merkte hij op. Hij was geboren en getogen in het Westen. De lucht van vis en het geluid van de meeuwen was niet iets waar hij ooit aan zou wennen. 'We zijn enkele dagen eerder aangekomen dan verwacht.' vertelde hij. Het zou hem niets verbazen als ze hen pas aan het begin van de volgende week verwacht hadden. 'Of wellicht zijn ze gewoon niet zo geïnteresseerd in ons bezoek.' Zoals hij al had gezegd, het Noorden was niet echt zijn ding. 'Dus, hoe voelt het om in Tarth te zijn?' Voor zover hij wist was Rei nog nooit in Tarth geweest, maar hij kon het ook mis hebben.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Rei

avatar

Aantal berichten : 48
Registratiedatum : 12-02-16

BerichtOnderwerp: Re: De Haven   za maa 12 2016, 13:15

'Dan zal ik straks eerst de prinses een bericht bezorgen dat we zijn aangekomen. Ik weet namelijk zeker dat ze meteen weet dat we er zijn en het is nogal onbeleefd als we dan niets van onszelf laten horen.' Reihan wist zeker dat Celine haar informanten goedonderhield. 'Geloof me, ze tonen wel interesse. Je weet van de brieven. Celine is een potentiele en veel belovende bondgenoot, wat mij betreft.' Kort keek ze Max aan, maar liet haar blik toen weer de nieuwe omgeving verkennen. Ze moest haar metgezellen nog aardig overtuigen van de toevoeging die de prinses kon bieden, er was wat twijfeling in hun verbond. 'Het is een haven, die zijn meestal nooit een.erg goede representatie van de stad,' zei ze terwijl ze haar neus optrok voor de lucht, de zwetende werkers en veel van het andere. Nieuwsgierig bekeek ze de man naast zich. Ze was nog altijd benieuwd naar wat zijn echte thuis was. Met Quandaï voelde ze een onvoorwaardelijke verbintenis, maar ze was er dan ook geboren en getogen. 'Ik weet zeker dat Tarth zich nog wel van zijn netere en waardevollere kanten laat zien,' stelde ze met een positieve glimlach. 'Je gaat het pns vast laten zien, niet?' Vragend keek ze Max aan.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Max

avatar

Aantal berichten : 16
Registratiedatum : 26-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De Haven   za maa 12 2016, 23:27

'Ik hoop dat je gelijk hebt.' Een bondgenoot uit Tarth zouden ze goed kunnen gebruiken. Max was ook bekend met de politiek hier, maar hij had de laatste jaren enkel kunnen observeren vanuit de Quandaïse hoofdstad, hij had zich allang niet meer echt in de politiek hier gemengd. 'Daar geef ik je gelijk in.' Havens waren een vreselijke plek en hij moest toegeven dat Tyrosh een prachtstad was. 'Als je erop staat, prinses, ben ik best bereid om je rond te leiden.' Bij deze woorden keek hij haar aan en liep hij de haven verder in. Hij had zich tijdens de reis op zee erg afgezonderd van de rest. Hij was de enigste van de delegatie die uit Tarth kwam en hij had meerdere malen nagedacht over zijn eigen doel van deze reis. Het was dat Quandaï hem een betere positie kon bieden dan de koning hier in Tarth dat deed. Voor Tarth was hij enkel een pion, maar in Quandaï kon hij meer zijn, kon hij meer betekenen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Rei

avatar

Aantal berichten : 48
Registratiedatum : 12-02-16

BerichtOnderwerp: Re: De Haven   zo maa 13 2016, 08:27

Reihan draaide één van haar ringen in het rond en knikte. Ze hoefde niet te hopen dat zr gelijk had, ze wist net zekerheid te zeggen dat Celine Storm met veel in zou stemmen. Bij het voorstel van Max glimlachte Rei en volgde ze hem al snel. Ze wuifde de twee wachters die haar wilden volgen weg. Soms was hrt goed om de schijn op te houden dat ze bewakers nodig had, maar hier in de drukke haven had het toch geen nut en voor Max hoefde ze niet te doen alsof. Hij wist vast heel goed tot wat ze in staat was. Rei trok haar sjaal op en bond het langs haar haar om hopelijk de vislucht daar niet in te krijgen. 'Waar kom je eigenlijk precies vandaan in Tarth?' Reihan wilde graag haar twee metgezellen tot in de details kennen en Bodhi had ze al wat kunnen verhoren, maar Max was aafzijdig geweest tijdens de reis.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Max

avatar

Aantal berichten : 16
Registratiedatum : 26-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De Haven   ma maa 14 2016, 15:43

Ondanks dat het nog vroeg was, was het ontzettend druk in de haven en Max baande zich een weg door de talloze vissers en verkopers heen. Tegelijkertijd zorgde hij ervoor dat hij Reihan niet uit het oog verloor, zij hield hem misschien graag in de gaten, maar andersom gold hetzelfde. 'Geboren en getogen in de hoofdstad.' beantwoordde hij haar vraag en liep een van de zijstraatjes in die hen richting de stad zou brengen. Die enkele minuten die hij in de haven had doorgebracht herinnerde hem er meteen weer aan waarom hij er een hekel aan had. 'Evenfall is een stuk indrukwekkender, al zeg ik het zelf.' zei hij met een kleine grijns rond zijn lippen. Hij zou liegen als hij zou zeggen dat hij zijn geboorteplaats niet miste. Het waren die kleine dingen die hem er naar lieten verlangen. Hij was geboren in één van de kleine wijken rondom de hoofdstad, waar altijd een huiselijke sfeer hing: iedereen kende iedereen. 'Waar wil je heen?'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Rei

avatar

Aantal berichten : 48
Registratiedatum : 12-02-16

BerichtOnderwerp: Re: De Haven   di maa 15 2016, 11:21

Rei deed haar best om Max niet in de menigte kwijt te raken. Maar hij zou haar wel kunnen zien, ze viel erg op in de vrij grijze en grauwe massa on de haven met haar felle kleuren en glinsterende sieraden. Ze zag genoeg hoofden omkeren naar haar verschijning. Hoe verder ze de stad in kwamen hoe meer kleur ze echter zag en al snel zag ze vrouwen en mannen evenzeer in gekleurde en elegante gewaden. Eigenlijk erg zoals ze gewend was in Quandaï. Glimlachend nam ze het in zich op en haalde ze Max in om een arm door de zijne te stelen zodat ze hem beter kon verstaan. 'Evenfall, dus. Heb je er nog familie wonen?' Ze gaf de ambassadeur een vriendelijke glimlach En fronste vervolgens haar wenkbrauwen. 'Ik zou graag over de stad uit willen kijken. Kunnen we hogerop?' Het bood altijd perspectief om van bovenaf te kijken. Overigens was ze van Quandaï uit niet gewend zulke hoog reikende gebouwen te zien. De techniek was wel overgekomen maar sloeg nog niet erg aan. 'Wat weet je overigens over Bodhi? Heb ke niet al vaker met hem onderhandelt?' vroeg ze nieuwsgoerig.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Max

avatar

Aantal berichten : 16
Registratiedatum : 26-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De Haven   za maa 19 2016, 21:08

Max keek op toen ze haar arm in die van hem haakte, maar stond er niet al te lang bij stil en liep door. 'Mijn zuster met haar gezin.' vertelde hij, al wist hij niet zeker of ze nog wel in Evenfall woonden. Het was al een aantal jaren geleden dat hij met zijn familie had gesproken. Zijn ouders waren er niet meer, die waren al enkele jaren geleden overleden, vlak voordat hij op het hof ging werken voor de koning. Sinds hij werkte als ambassadeur was het contact tussen hem en de overgebleven familieleden verwaterd. Hij had een enkele keer een verwoede poging gedaan om hen een brief te schrijven, maar bij die ene poging was het ook gebleven. Bij haar verzoek knikte hij en begon hij zich een weg door de mensen te banen richting de andere kant van de stad waar een grote heuvel hen een goed uitzicht zouden geven. 'Bodhi? Ik weet dat we elkaar niet erg goed liggen.' zei hij met een kleine grijns. 'Ik weet dat hij een generaal is en meestal niet in een erg vriendelijke bui is.' Hij had inderdaad wel eens een woordenwisseling gehad met de man, maar daar was ook alles mee gezegd. 'Hoezo?'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Rei

avatar

Aantal berichten : 48
Registratiedatum : 12-02-16

BerichtOnderwerp: Re: De Haven   ma maa 21 2016, 16:18

Reihan bedacht wat voor relatie Max met zijn familie kon hebben nu hij al zo lang niet in Tarth was geweest. Zelf had ze nooit echt een familie gehad, niet zoals sommigen van haar broeders en zusters. Ze wist wie haar vader was geweest, maar hij alleen haar als kind gehad en was vroeg gestorven als bekende generaal van het Quandaïse leger. Verder spendeerde ze graag tijd met enkele zusters, maar ze had geen vriendschappen die haar in Quandaï hielden. Misschien had ze er daarom wel naar verlangd om naar Tarth te gaan, om haar belang te bevestigen in plaats van zoals zoveel van haar familieleden maar het paleis leven uit te buiten en niets te betekenen. 'Gewoon, jullie lijken elkaar zo erg te wantrouwen dat ik dacht dat jij misschien meer wist over de man, dat er misschien wat gebeurt is tussen jullie, maar het blijkt gewoon een gevoel te zijn?' Vragend keek Reihan naar Max en glimlachte bemoedigend naar hem. 'Maar ik snap het als je het graag iets houdt wat tussen jullie twee speelt. Ik zit alleen niet graag tussen twee mokkende mannen in. We zijn niet voor niets met drie.'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Max

avatar

Aantal berichten : 16
Registratiedatum : 26-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De Haven   ma maa 21 2016, 20:17

'Misschien zou je dat eens tegen Bodhi moeten zeggen, hij is degene met het korte lontje, niet ik.' zei hij, terwijl hij langs de verschillende kraampjes van de markt liep. Max was niet iemand die anderen uitlokte, hij had eerder een woede in zich, maar die had hij altijd al gehad. Soms kwam die woede eruit, maar het duurde erg lang voordat hij tot het punt van uitspatten kwam. Hij wist dat hijzelf hier in ieder geval zat met een doel en voor Bodhi gold waarschijnlijk hetzelfde. Max wist echter niet of Bodhi hier was voor de missie, of dat hij zijn eigen plannen had getrokken en hen enkel gebruikte om zijn eigen doel te bereiken. Inmiddels waren ze al een stuk boven de stad uitgestegen en werd het al minder druk op de weggetjes waar ze zich overheen baanden. Het uitkijkpunt over de stad, lag echter nog een stuk hoger dan dat ze nu al waren. Ondanks dat ze allang uit de haven waren, kon Max de geur van vis nog steeds ruiken, het was na al die weken op zee in zijn kleding getrokken - helaas.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Rei

avatar

Aantal berichten : 48
Registratiedatum : 12-02-16

BerichtOnderwerp: Re: De Haven   do maa 24 2016, 11:17

Rei schudde lachend haar hoofd. 'Ik zal het hem ook zeggen. Iets zegt me echter dat hij precies hetzelfde zal reageren.' Ze zou er haar handen nog aan vol hebben om de twee mannen in de gaten te houden. Als ze erg tegen elkaar in gingen spelen konden ze nog al eens onverwachte dingen gaan doen. Niet dat Rei nou ze erg tegen verrassingen was, maar alsnog. Zo nu en dan wierp ze een blik over haar schouders om te zien dat ze hoger en hoger geraakten en de stad zich langzaam aan hen opende. Het was machtig om zo een immense plek met zovelen mensen in één blik te kunnen aanschouwen. Toen de traptreden steiler werden greep ze de rokken van haar jurk vast en hield ze op. Het zweet stond al snel op haar voorhoofd, maar ze gaf niet toe en stapte flink door. 'En denk je dat je één van mijn zusters vrouw mag noemen als dit allemaal gelukt is? Heb je er al één in je hoofd? Of zit je achter meer dan dat aan, Max?'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Max

avatar

Aantal berichten : 16
Registratiedatum : 26-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De Haven   za maa 26 2016, 22:44

Max moest enigszins lachen bij haar woorden, maar al snel veranderde zijn gezicht weer in zijn gewoonlijke, neutrale uitdrukking. 'Waarschijnlijk heb je gelijk.' merkte hij op, terwijl hij de trappen opliep. Toen ze bovenaan stonden, ging Max op de rotsen zitten en keek hij haar aan. Het ging hem niet om het trouwen met een vrouw, als hij dat had willen doen had hij allang een iemand gehad. 'Ik heb geen interesse in trouwen, volgens mij weet je dat net zo goed als ik.' Hij wilde een positie met meer macht, waar zijn mening en stem iets zouden betekenen. Hij wist dat de koning hem vertrouwde, hij vertegenwoordigde Tarth niet voor niets in Quandaï, maar Max verlangde naar meer. Het waren echter geen zaken die hij wilde delen met de prinses, dus hield hij zijn mond en keek hij zwijgend naar het uitzicht. Ze konden de haven weer zien vanaf dit punt en het Quandaïse schip, met zijn mosterdgele vlaggen, was niet te missen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Rei

avatar

Aantal berichten : 48
Registratiedatum : 12-02-16

BerichtOnderwerp: Re: De Haven   wo apr 06 2016, 23:36

Reihan keek de man aan en glimlachte zwakjes. Natuurlijk wist ze wel dat dat niet zijn echte doel was, maar ze wilde het hem horen zeggen en vanzelfsprekend hoorde ze graag wat het dan wel was waar hij achter aan zat. Ze was niet blij de zijn zwijgen, maar vond het ook niet verstandig hem meer te dwingen haar vragen te beantwoorden. Als hij de zwijger uit wilde hangen, moest hij dat vooral doen. Rei zou het er nog wel uit krijgen. 'Hopelijk ga je hier vinden wat je zoekt.' Dat verlangde ze ook voor haar zelf, maar het kon geen kwaad het hem ook toe te wensen. Wie weet zouden hun beiden verlangens elkaar kunnen helpen. Met een frons leunde ze tegen een stuk rots en liet ze de wind haar oorbellen rinkelen en huid strelen. Het was een mooi uitzicht en erg indrukwekkend eerlijk gezegd. Genietend tuurde ze over de stad.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Max

avatar

Aantal berichten : 16
Registratiedatum : 26-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De Haven   vr apr 08 2016, 11:08

'Laten we het hopen.' antwoordde hij nog, terwijl hij met zijn handen achter zijn rug bleef staan. Het uitzicht was mooi, dat moest hij toegeven, maar het aanzicht van de hoofdstad zou hem een stuk meer charmeren. Zwijgend bleef hij zo staan, turend over de zee waar ze zojuist vandaan waren gekomen. De haven lag vol met boten die af en aanmeerde om goederen te leveren en te verschepen naar andere delen van de wereld. Niet alleen schepen uit Tarth, maar ook schepen uit Quandaï en Essos lagen hier aangemeerd. Het was de grootste haven van het land en een belangrijke plek voor de handel van Tarth. Hij wist dat het een doorn in het oog was van de koning en zijn adviseurs, gezien de band tussen het Noorden en het Westen niet de sterkte was.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: De Haven   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
De Haven
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
 :: Het RPG :: Het Noorden :: Tyrosh-
Ga naar: