IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 De Bibliotheek

Go down 
Ga naar pagina : 1, 2  Volgende
AuteurBericht
Adrian

avatar

Aantal berichten : 124
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: De Bibliotheek   di feb 02 2016, 15:50

-
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Adrian

avatar

Aantal berichten : 124
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   di feb 02 2016, 15:56

Adrian en zijn broers hadden sinds de brand in de toren geen voet buiten het kasteel gezet en bovendien wilde iedereen ze ook nog eens erg graag beperken in waar ze in het kasteel konden gaan en staan. De bibliotheek was, dank de Goden, een ruimte die hij kon bezoeken zonder al te veel bewaking en zonder zijn vader van te voren in te lichten. Daar kon hij tevens nog een beetje doen alsof er niets aan de hand was. Hij zat voorover gebogen over een boek en krabbelde ijverig met zijn veer op een stuk perkament. Hij had allerlei dingen opgezocht over roversbendes in Tarth. Sommige boeken waren echter meer fictie dan werkelijkheid en waren net avonturenverhalen. Uiteindelijk lag zijn werk aan de kant en had hij zich verscholen in de fauteuil in de hoek en zat hij zowat met zijn neus tot op het papier om maar zo snel mogelijk te kunnen lezen door het spannende verhaal.
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Naya

avatar

Aantal berichten : 140
Registratiedatum : 23-12-15
Leeftijd : 25

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   di feb 02 2016, 20:39

Naya liep zacht neuriënd de bibliotheek binnen om één van de boeken die ze mee had genomen naar haar vertrekken, terug te brengen. Normaal was ze niet zo strikt in het terugbrengen van de boeken, maar aangezien de Septon het niet erg kon waarderen, had ze besloten hem tevreden te houden en de boeken netjes terug te brengen als ze ze uit had. het boek wat ze nu in haar handen had ging over het land waar haar moeder vandaan kwam, over de cultuur en de gewoonten daar. Ze vond het altijd interessant om te lezen over haar voorouders en over de culturen waar haar ouders vandaan kwamen. Toen ze het boek terug had gezet en ze weer naar buiten wilde lopen, zag ze Adrian opgekruld zitten in één van de fauteuils in de hoek. 'Zit je lekker?' vroeg ze met een grijns, terwijl ze op hem af liep en tegenover hem ging zitten. Sinds de brand was het akelig stil in het paleis, iedereen leek ontzettend op zijn hoede te zijn, vooral de koning en zijn gezin.
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Adrian

avatar

Aantal berichten : 124
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   di feb 02 2016, 20:53

Adrian schoot met zijn ogen de bladzijdes over en was zo verzonken in zijn boek dat hij Naya niet aan had horen komen. Haar stem liet hem schrikken en met een klap viel het zware boek uit zijn handen. Beschaamd keek hij naar Naya op en boog voorover om het boek maar snel op te rapen van de vloer voor de septons zouden gaan klagen. 'Je liet me schrikken,' merkte hij met een schaapachtige glimlach op. Voorzichtig streek hij enkele bladzijdes die door de val om waren gevouwen plat en sloot het boek netjes. 'Het is een fijn plekje.' Met een verlegen glimlach keek hij naar Naya op en streek zijn krullen achter zijn oren. 'En ik hoef hier geen bewaking mee te nemen,' bekende Adrian terwijl hij wat rechter ging zitten. Met een diepe frons keek hij haar aan. 'Ik hoop dat er niets dierbaars van je gestolen is. Ik hoorde al van vader dat er gelukkig niemand gewond geraakt is door de brand of de inbraak, maar dat er slechts spullen weg zijn.'
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Naya

avatar

Aantal berichten : 140
Registratiedatum : 23-12-15
Leeftijd : 25

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   di feb 02 2016, 21:12

Naya moest zachtjes lachen toen Adrian het boek uit zijn handen liet vallen. 'Het is zeker een fijne plek en het is er altijd lekker rustig. Het lijkt me niets om die bewakers constant achter je aan te hebben.' beaamde ze en tikte met haar vingers op haar knieën. 'Wat sieraden, maar niets waar veel persoonlijke waarde aan zat.' De kettingen en armbanden die ze van haar moeder had gekregen had ze altijd netjes opgeborgen en ze was dan ook blij dat de rovers die niet hadden gevonden. 'Gelukkig niet, hebben ze bij jullie nog dierbare spullen weggeroofd?' Ze was maar al te blei dat niemand gewond was geraakt, zonder die kettingen kon ze wel leven. Sinds de brand was de beveiliging flink versterkt, waardoor Naya ook erg veel tijd in haar vertrekken door had gebracht. Zie hield er niet van om constant in het oog te worden gehouden door allerlei bewakers. Ze wilde gewoon haar eigen ding kunnen doen.
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Adrian

avatar

Aantal berichten : 124
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   di feb 02 2016, 21:31

Adrian schudde zijn hoofd. 'Ze zijn niet bij ons binnen geweest.' Zijn theorie was dat hun vertrekken te sterk bewaakt hadden gebleken en dat de rovers dat risico maar niet hadden gelopen. Tegelijkertijd hadden ze wel een hele toren in brand gezet. Het was een raadsel hoe ze daar mee weg waren gekomen. Even viel het stil en Adrian liet zijn blik de bibliotheek door dwalen. Het praten over de brand en het binnensluipen van de rovers was nou niet een erg amuserend onderwerp en Adrian wilde Naya absoluut niet vervelen om het net zoals alle anderen daarover te hebben. Wie weet vond ze het ook wel akelig er over te praten. Hij had wel gemerkt dat het aardig wat adel nerveus had gemaakt. Eerlijk gezegd was Adrian het wel gewend. Ze hadden altijd extreem veel bewaking en nog altijd ontzettend veel risico om ergens het doelwit van te worden. 'Eh-' begon hij toen hij weer naar haar opkeek. 'Kom je hier vaak?' maakte hij er maar snel van.
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Naya

avatar

Aantal berichten : 140
Registratiedatum : 23-12-15
Leeftijd : 25

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   di feb 02 2016, 21:41

'Dat is fijn om te horen!' zei Naya oprecht met een glimlach op haar gezicht. Ze vond het al erg genoeg dat hun gasten beroofd waren in haar huis. Het verbaasde haar nog steeds dat ze langs de bewaking waren gekomen en hoe ze ook, zonder gezien te worden, weer weg hadden kunnen glippen in de nacht. Naya liet haar blik op het uitzicht vallen en keek naar het plein dat nu wel erg leeg was. Bij zijn vraag keek ze hem weer aan en haalde ze haar schouders op. 'Meestal haal ik de boeken hier op en lees ik ze in mijn vertrekken, maar soms blijf ik hier wel eens hangen.' vertelde ze. Er ging geen enkele plek boven haar eigen vertrekken, ze vond het heerlijk om er tijd te spenderen. 'Is de bibliotheek een plek waar jij thuis vaak te vinden bent?' Ze hoorde altijd verhalen dat de kinderen van Henry amper het paleis uit kwamen. Naya kon zich niet voorstellen hoe het was om altijd binnen die muren te moeten blijven.
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Adrian

avatar

Aantal berichten : 124
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   di feb 02 2016, 22:08

Adrian luisterde aandachtig en knikte met een glimlach. 'De bibliotheek in het paleis heeft de beste studieplekken en anders dan mijn eigen vertrekken komen er ook nog wel eens mensen voorbij.' Hij had er nooit erg van gehouden om hele dagen op zichzelf te zijn. Hij hoefde niet per se met allerlei mensen te praten, maar slechts de aanwezigheid van een persoon stelde hem al zeer gerust. Eerlijk gezegd vond hij het soms zelfs fijner als hij gewoon met een vreemd iemand in een ruimte kon zijn zonder een gesprek te moeten beginnen. 'Wat lees je zoal?' vroeg Adrian vervolgens om het gesprek maar op gang te houden en omdat hij echt geïnteresseerd was. Zelf kreeg hij vaak aanraders van Gus, maar eigenlijk las hij liever meer politieke werken. Tenminste dat hield hij zichzelf voor. Eigenlijk verdiepte hij zich het liefst in een goed avonturenverhaal, maar dat was nou niet iets om mensen mee te imponeren.
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Naya

avatar

Aantal berichten : 140
Registratiedatum : 23-12-15
Leeftijd : 25

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   wo feb 03 2016, 10:50

Naya dacht even na over de vraag van Adrian en haalde haar schouders op. 'Heel veel eigenlijk. Ik probeer veel te lezen over de cultuur en het volk waar mijn ouders zijn opgegroeid. Ook al ben ik geboren en opgegroeid hier in Tarth, het zal altijd een onderdeel van mij zijn op één of andere manier.' Haar ouders leerde haar en Sibel natuurlijk ook het één en het ander over hun eigen culturen, maar toch was het altijd interessant om erover te lezen. Over de goden waar ze in geloofde, de rituelen die ze uitvoerden om hen te eren en al dat soort dingen. 'Maar ik hou net zo goed van spannende verhalen. Waar van die heldhaftige ridders het opnemen tegen grote draken enzo.' giechelde ze. Ze kon altijd helemaal meegesleept worden door dat soort boeken naar een andere dimensie. Sommige zeiden dat het vroeger echt zo was, dat er draken waren en andere wezens, maar Naya geloofde daar niet veel van. 'Wat was jij net aan het lezen?'
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Adrian

avatar

Aantal berichten : 124
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   wo feb 03 2016, 15:48

Geïnteresseerd luisterde Adrian naar Naya's antwoord. Hij wist wel het één en ander van de landen voorbij Tarth, waar de ouders van Naya vandaan kwamen, maar het was niet veel. De offerfeesten hadden hem wel weer wat geïnteresseerd in de herkomst van bepaalde gewoonten, maar niet alles was in de taal van Tarth te lezen. 'Kun je er veel over lezen in het Tarths?' vroeg hij nieuwsgierig. Hij lachte met haar mee en wreef over zijn achterhoofd terwijl hij op stond. 'Ik zou mijn tijd beter moeten besteden met alle chaos, maar ik vond dit boek.' Hij hield het voor haar op zodat ze de titel en schrijver kon lezen en legde het toen op de tafel waar hij eerder aan had gezeten. 'Het gaat over een rover van een aantal eeuwen geleden. Hij was berucht onder de naam Randor en mensen twijfelden of hij wel menselijk was. Hij pleegde overvallen overal in het land en het was onmogelijk dat hij zo snel van plek naar plek kon reizen. Toch zei iedereen altijd dat hij er hetzelfde uit zag. Het is nog altijd een raadsel en de verhalen die van mond op mond zijn overgebracht hebben nooit een oplossing gebracht.'
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Naya

avatar

Aantal berichten : 140
Registratiedatum : 23-12-15
Leeftijd : 25

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   do feb 04 2016, 11:13

'Er is wel wat, maar het meeste is in de moedertaal van het gebied geschreven.' Ze sprak zowel Tarths als de twee talen die haar ouders spraken, dus voor haar was het lezen in de andere taal geen probleem. 'Als je wilt kan ik wel wat boeken voor je meebrengen?' Ze had nog wel wat boeken liggen in haar vertrekken die geschreven waren in het Tarths. 'Zelfs in chaos moet je soms even tijd voor jezelf nemen, vind je niet?' Naya vond het alles behalve vreemd dat hij even een plek voor zichzelf zocht na deze gebeurtenissen. 'Het klinkt in ieder geval erg spannend.' lachte ze en bekeek de kaft van het boek. Ze vond het ook altijd heerlijk om legendes als die te lezen, dus boek had ze echter nog nooit gezien: er stonden zoveel boeken in de bibliotheek dat ze betwijfelde of er ooit een tijd zou komen dat ze ze allemaal kon lezen. 'Ik hoorde dat ze een groep soldaten achter de bende aan gaan sturen.' Ze wist niet of ze het mocht delen met Adrian, maar het kon haar niet veel schelen, uiteindelijk zou het toch wel uitkomen.
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Adrian

avatar

Aantal berichten : 124
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   do feb 04 2016, 13:37

'Oh, dat- dat zou super zijn,' zei Adrian met een grote glimlach. 'Maar alleen als het niet te veel moeite is,' voegde hij snel toe. Hij had überhaupt niet heel lang om de boeken te lezen. Zijn ouders hadden hem en zijn broers al verteld dat ze een paar dagen eerder terug naar Evenfall zouden vertrekken. Het uitstapje kwam zo al veel te snel tot een einde, meteen na het laatste feest. Met een trotse glimlach knikte Adrian vervolgens. Ondanks de gebeurtenissen had zijn vader zich wel aan zijn belofte gehouden en had hij zijn zoon gevraagd bij de bespreking te zijn. 'Ik mag er eigenlijk niet te veel over zeggen, maar ik was bij de bespreking tussen onze vaders en Marcus. Marcus gaat een team samen stellen om de rovers op te sporen, te bestuderen en eventueel uit te schakelen.' Hij voelde zich triomfantelijk dat hij dit wist vanwege zijn aanwezigheid bij het gesprek. Zijn moeder had hem nog gezegd niet te hard van stapel te lopen, maar Adrian was meer dan enthousiast geworden doordat zijn vader hem had uitgenodigd. De triomf verdween langzaam toen hij verder dacht en naar Naya fronste. 'Ik ben blij dat jouw feest alsnog door kan gaan. Vader was er niet blij mee, maar Marcus en Silas zagen geen reden om het helemaal af te gelasten.'
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Naya

avatar

Aantal berichten : 140
Registratiedatum : 23-12-15
Leeftijd : 25

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   do feb 04 2016, 17:24

'Nee natuurlijk niet! Ik zorg dat ze vanavond bij je vertrekken worden afgeleverd.' verzekerde ze hem met een glimlach en knikte. 'Ik hoorde mijn vader erover praten met één van zijn adviseurs, volgens mij hoor ik dit ook allemaal niet te weten.' grinnikte Naya. 'Ik ben benieuwd wie ze erop afsturen, ik hoorde mijn vader zeggen dat ze er nog steeds over aan het discussiëren zijn. Hij wil niet dat het enkel mannen van Marcus zijn. Hij wil ook mannen uit zijn eigen teams sturen. Hoe gaaf zou dat zijn! Om achter de rovers aan te gaan! Om ze de bespioneren.' giechelde ze. Ze was er niet voor getraind en haar vader zou het nooit riskeren om haar naar zoiets gevaarlijks te sturen, maar toch was er iets dat Naya aangreep aan dit alles. 'Anders ik wel, anders was al dat harde werken voor niets geweest!' Ze had echt haar best gedaan om het laatste feest tot een succes te laten komen en nu ze dit alles achter de rug hadden, had ze het idee dat ze nog harder haar best moest doen.
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Adrian

avatar

Aantal berichten : 124
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   do feb 04 2016, 18:22

Adrian lachte zacht. 'Ach, als ze ons niets vertellen, betekent het niet dat we er toch niet niet achter komen.' Hij had zelf ook altijd hard zijn best moeten doen om op de hoogte te blijven van alles dat er gaande was. Adrian liet zijn schouders hangen bij het enthousiasme van Naya over de opdracht. Hij zou maar al te graag zelf gaan. Al jaren trainde hij keihard om een meester met het zwaard te zijn. Toen hij jong was had hij nog wel eens lessen gehad van zijn oom Nathan als ze in het Noorden waren of als zijn familie hier op bezoek kwam, maar dat kwam hoe ouder hij werd minder en minder voor. Maar hij trainde door en las over zijn oudoom Gregoire of Donovan Rabbion en welke goede andere zwaardvechters er ook maar geweest waren in Tarth. 'Ik zou maar al te graag mee gaan. Die rovers verdienen het om de mensen die ze teisteren recht in de ogen te kunnen kijken wanneer we ze vinden en uitschakelen. Waarom zouden we anderen het werk laten doen?' Hij klemde zijn kaken op elkaar en staarde naar de tafel, maar ontspande vervolgens met een zucht en glimlachte naar Naya. 'Iedereen zal er vast van genieten om een feest te hebben met alle spanningen nu.'
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Naya

avatar

Aantal berichten : 140
Registratiedatum : 23-12-15
Leeftijd : 25

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   do feb 04 2016, 18:37

'Dan ga je toch mee? Ik weet zeker dat ze wel iemand kunnen gebruiken met al die kennis, toch?' Als hij de motivatie ervoor had, waarom zou hij niet mee kunnen gaan? Afgezien van het feit dat zijn vader het niet goed zou keuren misschien. 'Ik hoop maar dat ze ervan genieten en anders geniet ik in mijn eentje wel voor iedereen.' lachte Naya en trok haar knieën naar zich toe. Het was iets wat ze als klein kind al altijd had gedaan en dat was blijven hangen door de jaren heen. ' Je hebt helemaal gelijk, waarom zouden wij als de adel niet achter hun aan mogen gaan? Ik zou het super stoer vinden als je gewoon zou gaan!' zei ze oprecht en glimlachte. 'Misschien schrijven ze dan later ook wel verhalen over jou heldendaden en hoe jij alle rovers aan je zwaard reeg.' Naya moest lachen bij het idee. 'Adrian de... eh-' kort dacht ze na over een naam. 'Adrian de Onverslaanbare, oh of Adrian de Genadeloze.' lachte ze en schudde haar hoofd. 'Laten we het voor nu maar gewoon op Adrian houden.'
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Adrian

avatar

Aantal berichten : 124
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   do feb 04 2016, 18:53

Adrian glimlachte triest bij het horen van haar woorden. Hij kon zich niet eens voorstellen wat zijn vader zou zeggen als hij hem vertelde dat hij op pad ging achter de rovers aan. Dan had hij nog niet eens nagedacht over zijn moeder, die het maar moeilijk zou kunnen accepteren. Langzaam aan werd haar enthousiasme echter aanstekelijk en lachend sloeg hij zijn armen over elkaar terwijl ze de namen opnoemde. 'Ik ben al blij als mensen later mijn naam kennen,' gaf hij met een verlegen glimlach toe. Hij kreeg er al adrenaline van als hij er alleen al over fantaseerde dat hij achter dat stelletje schurken aan ging en hij zou eindelijk verlost zijn van het paleis en wie weet zou zijn vader inzien wat hij over had voor Tarth. Hij ging echter terug op de fauteuil zitten en zuchtte diep. 'Ik moet hier niet over fantaseren. Het gaat niet gebeuren. Vader laat me net bij besprekingen zitten, hij ziet me eindelijk staan,' mompelde hij en ontweek Naya's blik. Hij voelde zich een lafaard.
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Naya

avatar

Aantal berichten : 140
Registratiedatum : 23-12-15
Leeftijd : 25

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   do feb 04 2016, 19:10

In eerste instantie moest Naya lachen toen hij haar enthousiasme over begon te nemen, maar die lach veranderde al snel in een frons toen hij alle plannen ineens van tafel schoof. 'Je vader is misschien de koning, maar dat betekend niet dat hij geen fouten maakt. Misschien is het wel een fout geweest van hem om je er nu pas bij te betrekken en om jou en je broers zo strak te houden.' Ze was niet iemand die slecht dacht over de koning: ze wist dondersgoed dat ze dit alles had door Henry. Als hij geen overeenkomst had gesloten met haar vader, zouden ze dit alles niet hebben. Naya was echter ook iemand die haar mening uitsprak. 'Hé, laat je niet tegenhouden daardoor. Jij bent van jezelf en je maakt je eigen keuzes. Ik kan niet geloven dat je vader volgens alle regeltjes leefde toen hij vroeger jong was.' sprak ze hem toe en glimlachte. 'Als dat hetgeen is wat je wilt, moet je dat gewoon doen Adrian. Misschien ga ik ook wel mee.' grapte ze en stond op. 'Naya die een einde maakt aan alle rovers.' lachte ze, terwijl ze met een denkbeeldige pijl en boog de naar de denkbeeldige rovers schoot. 'Eén voor één gaan ze ten onder!'
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Adrian

avatar

Aantal berichten : 124
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   do feb 04 2016, 19:25

Adrian waardeerde het dat Naya probeerde om zijn enthousiasme overeind te houden en hem in te laten zien dat er echt wel een alternatief bestond. Hij wist niet of hij er in geloofde, maar de moed werd met eider woord een beetje groter. Zijn vader had inderdaad niet volgens de regeltjes geleefd. Sterker nog, hij was een buitenstaander geweest en had hard tegen de schenen van de gevestigde orde getrapt samen met Adrian's ome Ren. Bovendien had hij nogal wat tradities overhoop geholpen toen hij koning werd en toen zijn moeder daarbij koningin werd. 'Misschien heb je wel gelijk,'zei hij met meer overtuiging in zijn stem. Adrian kon zich niet herinneren dat hij ooit zo openlijk met Naya had gesproken. Natuurlijk hadden ze wel vaker met elkaar gepraat, maar nooit over dit soort onderwerpen. Het maakte zijn interesse in haar slechts groter nu hij meer wist. Knullig streek hij door zijn krullen en keek vanuit zijn ooghoeken naar Naya. Hij wilde haar niet rechtstreeks aankijken terwijl hij zijn vraag stelde. 'Zou je het leuk vinden om- nou ja- om iets te doen?'
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Naya

avatar

Aantal berichten : 140
Registratiedatum : 23-12-15
Leeftijd : 25

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   do feb 04 2016, 20:12

'Ik weet zeker dat ik gelijk heb!' lachte Naya terwijl ze zich weer terug op de sofa liet zakken en hem aankeek. 'Je moet gewoon doen wat goed voelt, of je ouders dat nou goedkeuren of niet. Alleen omdat wij van adel zijn, betekent niet dat we alle regeltjes op moeten volgen van onze ouders.' Haar vader was er vast niet blij mee dat ze de zoons van Henry dit soort dingen vertelde, maar dat maakte haar vrij weinig uit op dit moment. 'Iets doen? Nu?' vroeg ze, terwijl ze haar benen weer naar zich toe trok. 'Natuurlijk! Er is genoeg te doen op dit moment, iedereen is toch ergens anders mee bezig.' Ondanks dat de bewaking was verscherpt, wist Naya overal te komen. Door de jaren heen had ze zo haar trucjes en weggetjes gevonden door en om het paleis heen. 'Waar wil je naartoe?'
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Adrian

avatar

Aantal berichten : 124
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   do feb 04 2016, 22:31

Haar woorden deden Adrian echt goed. Hij twijfelde echter of ze wel door had hoe het precies zat tussen hem en zijn vader en hoe hij altijd met zijn zoons om gegaan was. 'Nu,' herhaalde hij twijfelachtig toen Naya het vroeg, maar glimlachte al snel opgelucht toen ze al over opties nadacht. 'Wel, eerlijk gezegd weet ik niet goed wat er hier te doen is. Behalve de bibliotheek en- en de ritten te paard, maar dat mag nu zeker niet.' Net zoals zijn andere broers trok hij er ook erg graag op uit op zijn paard. Hun moeder had dat er goed ingewerkt tijdens hun jeugd. 'Maar jij weet vast wel iets,'ging Adrian verder met een glimlach terwijl hij opstond om de boeken en zijn werk op te bergen. Zorgvuldig borg hij de beschreven papieren in de ene map en de lege papieren in een andere. Hij had misschien niet veel werk gedaan, maar er was wel iets en hij raakte dat niet graag kwijt anders moest hij een andere keer overnieuw beginnen. 'Heb je een favoriete plekjes hier in het kasteel?' vroeg hij benieuwd.
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Naya

avatar

Aantal berichten : 140
Registratiedatum : 23-12-15
Leeftijd : 25

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   do feb 04 2016, 22:43

Naya knikte en glimlachte breed. 'Ik heb genoeg favoriete plekjes, maar de mooiste zijn de tuinen.' verzekerde ze hem en leidde hem de bibliotheek uit. Ze wist niet of ze volgens de "regels" naar de tuinen mochten, maar ze ging er vanuit dat het geen probleem was. Daarbij kende ze de wachters allemaal zo goed dat ze zich wel een weg naar buiten wist te banen, en anders konden ze altijd nog via haar balkon naar beneden. Zo hoog was het niet en ze zouden opgevangen worden door een hoop struiken. Ze had het één keer gedaan toen ze jonger was, al werd dat niet goedgekeurd door haar vader. 'Zeker in de zomer als alles in bloei staat... en het ruikt er altijd zo heerlijk!' Naya werd altijd erg enthousiast van de tuinen en dit keer was dan ook geen uitzondering. Eenmaal bij de grote deuren die naar de tuinen leidde, ondervonden ze geen problemen: Erwyn, één van de bewakers liet hen al snel door toen Naya hem duidelijk had gemaakt dat ze Adrian echt alleen de tuinen wilde laten zien.
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Adrian

avatar

Aantal berichten : 124
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   do feb 04 2016, 23:12

Adrian knikte en volgde Naya maar. Hij benieuwd naar wat ze hem zou laten zien en hij wilde er op het moment niet te veel over na denken of het allemaal wel kon. Zolang niemand hen tegenhield zou het geen probleem zijn. Hij liet haar het woord doen toen ze een wachter tegenkwamen en ging weer achter haar aan toen ze toegang kregen. Met een tevreden glimlach ademde hij de lucht in en sloot hij zijn ogen half voor de felle zon. Hij maakte de manchet knopen op zijn jasjes al snel los en rolde zijn mouwen op. 'Mam heeft erg haar best gedaan de tuinen in Evenfall op te fleuren, maar het schijnt erg moeilijk te zijn. En ze vindt dat de echte natuur, de wildernis, zoveel beter is. Het liefst had ze een oerbos gemaakt van de tuinen,' vertelde Adrian met een glimlach. Hij herinnerde zich nog goed dat zijn moeder één van de bomen midden in de koninklijke tuinen tot klimboom had uitgeroepen. Ze mochten niet tussen de bloemen ravotten, maar rondom die boom konden hij en zijn broers zich uitleven. Ze hadden er een schommel in gehangen en ooit was Iwan een boomhut begonnen.
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Naya

avatar

Aantal berichten : 140
Registratiedatum : 23-12-15
Leeftijd : 25

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   do feb 04 2016, 23:21

Naya moest lachen bij het idee. 'Dat zou wat zijn geweest, een oerbos in de tuinen van Evenfall.' gniffelde ze. 'Maar ik sluit me helemaal aan bij je moeder, de echte natuur is altijd beter dan alles wat is aangelegd door mensen.' Ze vond het altijd heerlijk om met haar blote voeten tussen het zand, de aarde en het gras de lopen, dus schopte ze haar sandaaltjes uit en liep één van de paden op. 'Het beste deel van de tuinen is hier achter. Vroeger kwam ik hier altijd met mijn zus en speelde we verstoppertje en als mijn vader tijd had las hij altijd verhalen voor uit mijn favoriete boeken.' vertelde ze enthousiast. De tuinen brachten altijd het beste in haar naar boven, vooral de felle kleuren van de bloemen en de geuren die ze meebrachten. 'Wat is jou favoriete plek thuis?' vroeg ze nieuwsgierig, terwijl ze haar vingers over wat bloemen heen liet glijden.
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Adrian

avatar

Aantal berichten : 124
Registratiedatum : 23-12-15

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   do feb 04 2016, 23:36

Het was letterlijk en figuurlijk een verademing om buiten te komen en wat te doen al was het maar rond wandelen en dit gesprek met Naya voeren. Verrast keek hij toe hoe ze haar sandalen uit deed en nam haar glimlachend in zich op. 'Jij en je zus zijn erg hecht, is het niet?' Hij en zijn broers waren wellicht ook wel goede vrienden het grootste deel van de tijd, maar soms voelde hij zich alsnog de buitenstaander. Wellicht kwam het nog altijd omdat hij nou eenmaal de jongste was en natuurlijk waren Iwan en Gus een tweeling waar je maar moeilijk tussen in kwam. Waarschijnlijk had het toch wel het meeste met perceptie te maken. Adrian nam al het moois goed in zich op, maar genoot vooral van het heerlijke weer. Glimlachend keek hij naar Naya, maar liet zijn ogen al snel verlegen afdwalen. 'Mijn vader's werkkamer. Het is zo een bijzondere plek. Alle koningen hebben daar gewerkt en allerlei andere belangrijke figuren hebben daar drastische beslissingen gemaakt.' Soms glipte hij er wel eens naar binnen. Zijn vader zou hem daar niet snel roepen om bij hem te komen. 'De portretten van mijn grootvaders zijn wel wat beangstigend,' lachte hij er maar snel achterop zodat hij niet al te serieus zou lijken. 'En- en de keukens. De kok laat me altijd allerlei dingen proeven.'
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Naya

avatar

Aantal berichten : 140
Registratiedatum : 23-12-15
Leeftijd : 25

BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   vr feb 05 2016, 09:35

Naya draaide zich om bij zijn woorden en knikte. 'Al vanaf dat we jong waren.' De band tussen haar en haar zus was altijd erg sterk geweest en ze was blij dat ze Sibel had om alles mee te delen. 'Het lijkt me inderdaad een erg imponerende kamer.' beaamde ze. Zelf was ze er natuurlijk nooit binnen geweest, maar het klonk als een bijzondere plek. 'Dat geloof ik best, allemaal van die strenge ogen die op je neerkijken als je aan het werk bent.' lachte ze. Het zou geen plek voor Naya zijn, maar ze kon begrijpen dat Adrian er graag tijd doorbracht, zeker door zijn interesse in de politiek van het land. 'Ah, dit is echt mijn favoriete plek in de tuinen!' zei ze enthousiast toen ze bij het kleine meertje aankwamen. Met een tevreden glimlach liet ze zichzelf in het zachte gras vallen en liet ze haar voeten het water oppervlak raken. 'Bij de goden, ik hou ook van de keukens.' lachte ze. ' Vooral als er aardbeientorentjes en citroencakejes zijn!' Ze was dol op al dat zoete gebak met fruit. 'Hier, kom erbij zitten!'
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: De Bibliotheek   

Terug naar boven Go down
 
De Bibliotheek
Terug naar boven 
Pagina 1 van 2Ga naar pagina : 1, 2  Volgende
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Woud spreuken opzoeken.
» [een van de beste games ever?] Sims 3 (en uitbereidingspaketten)
» [Site] Pottermore

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
 :: Het RPG :: Het Oosten :: Myr-
Ga naar: